SERIOUS ODETTE

Op 31 maart 2009 wordt de IJslandse paardenwereld opgeschrikt door het bericht dat de gerenommeerde stoeterij Aldenghoor in Haelen na 25 jaar haar deuren definitief zal sluiten. Eigenaresse dr. Viola Prinzessin von Hohenzollern geeft aan dat het gebrek aan een opvolger de belangrijkste reden is voor dit ingrijpende besluit.

Odette Nijssen heeft een belangrijk aandeel gehad in het succes van Stoeterij Aldenghoor. Van 1990 tot 2009 is zij bedrijfsleider van deze stoeterij die in de hoogtijdagen 7 eigen gefokte dekhengsten, 15 fokmerries en 80 nakomelingen behuisde. Een 'Frá Aldenghoor' was dan ook – en is nog steeds – een begrip in de wereld van het IJslandse paard.

In de loop der jaren is Odette Nijssen maar liefst zes keer uitgekomen voor de Nederlandse equipe bij de Wereldkampioenschappen voor IJslandse paarden. Steeds met een 'frá Aldenghoor'. Op nationaal niveau mocht Odette zich vele malen Nederlands Kampioen noemen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat ambitieuze wedstrijdruiters daarom graag naar Isicentrum Upphofi komen.

In 2010 opent Isicentrum Upphofi zijn deuren. Odette Nijssen heeft een nieuwe uitdaging gevonden om haar enthousiasme voor het IJslandse paard te delen en de prestaties binnen de fokkerij én de wedstrijdsport op een hoger plan te brengen. De toevoeging 'serious riding' spreekt boekdelen.

 

Isicentrum Upphofi is een door Aequor erkend leerbedrijf.
Odette Nijssen is in het bezit van het diploma instructeur/bedrijfleidster van het Nederlands Hippisch Beroepsonderwijs van het NHC in Deurne.
Daarbij is zij trainer A binnen de FEIF : International Federation of Icelandic horse Associations en lid van de VIT: Nederlandse vereniging van instructeurs en trainers van het Ijslandse paard.